Vyššia škola barmana

 

2. level barmanského kurzu voľne nadväzujúci na základný barmanský kurz.

pineapple-5002669 1920

 

Kurz je určený prevažne pre študentov hotelových akadémií, alebo stredných škôl so zameraním na gastronómiu, spoločné stravovanie, alebo cestovný ruch. Vítaní sú však aj ostatní záujemcovia, ktorí sa chcú zdokonaliť v tejto oblasti.

Podmienkou je však absolvovanie základného barmanského kurzu.

Počas trvania kurzu sa preberajú tieto témy:

  • Historický vývoj a výroba ginu, prehľad botanicals, najznámejšie spôsoby výroby ginu, jeho rozdelenie, senzorický test najznámejších značiek a ukážka ginových kuriozít.
  • Praktická príprava rôznych druhov Martinis a zvláštne techniky prípravy a servisu.
  • Prehľad a historický vývoj rumu, prezentácia a degustácie vzoriek najznámejších rumových značiek.
  • Ďalšou obľúbenou témou sú Tiki-drinky, objavenie, postavy tiki–kultúry, praktická príprava nápojov v atypických keramických nádobách.

Tiki mixed drink in a tall glass

  • Nová téma 2. levelu je aj hlbšia exkurzia do sveta vodiek. Tu sa uvádza historický vývoj, výroba, krajiny pôvodu, vysvetlenie prémiových značiek, senzorický test. Najdôležitejšie suroviny na výrobu vodiek, chuťový profil vodky, ktorá je vyrobená z obilia, hrozna a zo zemiakov. Najpopulárnejšie značky vodiek - prehľad a ochutnávka, infúzovanie vodky zvoleným korením. Praktická príprava populárnych drinkov z vodky.
  • Medzi zaujímavé témy patrí aj prezentácia Absinthu, jeho zrod, výroba, zloženie a správne spôsoby servisu a miešané nápoje z Absinthu. 
  • Sazerac - klasická a moderná príprava barovej klasiky.
  • Pisco sour – Metóda dry shaking, reverse dry shaking, Aquafaba

Pisco Sour cocktail in a stem glass

  • Použitie Smoking Gun- zadymovanie drinkov- Cocktail smoker. Vhodné druhy drevnatých vôní a aróm na zadymovanie.

príprava miešaného drinku s použitím Smoking Gun

  • Tequila a Mezcal - krajina pôvodu, výroba, servis, odlišnosti v chuťovom profile. Tequilové drinky.
  • Ďalšími preberanými skupinami obľúbených drinkov sú skupiny Slummers, Shoty, Old Fashioned drinks a Fruity Margaritas.
  • Okrem praktickej prípravy nápojov je venovaný priestor aj metóde „Upselingu“, psychológii klientov, spoločenskej etikete.

European woman bartender preparing a mixed drink

 

Úspešní absolventi kurzu získajú certifikát Slovenskej barmanskej asociácie, potvrdený pečiatkou a podpisom prezidenta SkBA, spolu s podpisom odborného lektora, ktorý viedol barmanský kurz.

Trvanie kurzu: 4 dni

Cena kurzu: 120 €

 

Lektori s licenciou SkBA

 

Hlavní partneri

Kontakt

Slovenská barmanská asociácia

Brezová 14

071 01  Michalovce

Slovenská republika

Minigaléria

JoomShaper